Un domn, intr-o masina, isi da seama ca s-a ratacit

0
1564

Un domn, intr-o masina, isi da seama ca s-a ratacit. Trage pe dreapta si intreaba pe cineva care tocmai trecea pe strada:
– Scuzati-ma! Ati putea sa ma ajutati? Am intalnire la doua cu un prieten, sunt deja in intarziere cu jumatate de ora si nu stiu unde ma aflu.
– Bineinteles, raspunde celalalt. Va aflati la 7 km de centrul orasului, intre 40 si 42 de grade latitudine nordica si 58 si 60 de grade longitudine estica.
– Sunteti inginer, asa e?
– Da, domnule. Cum ati ghicit?
– Foarte usor. Tot ce mi-ati spus e tehnic corect, insa practic inutil. Sunt tot pierdut, voi ajunge tarziu si nu stiu ce sa fac cu informatiile primite.
– Dumneavoastra sunteti politician, adevarat?
– Da, domnule, raspunde mandru cel din masina. Cum ati dedus asta?
– Nu stiti unde sunteti, nici incotro va indreptati, ati facut o promisiune pe care nu o puteti indeplini si asteptati ca altcineva sa va rezolve problema. De fapt, sunteti exact in aceeasi situatie in care erati inainte de a ma intreba, dar acum, din nu stiu ce motiv, pare ca e vina mea…

BONUS:

Un tip face baie singur intr-un lac si la un moment dat simte o mana pe oua si aude o voce care il intreba :
– 2 in plus sau 2 in minus?
Sta tipul se gandeste si raspunde 2 in plus de teama sa nu ramana fara. Iese din apa curios nevoie mare si se uita in slip, stupoare, are 4 oua.
Merge la doctor si ii povesteste intamplarea la care dr ii spune:
– Eu nu te pot opera,daca ti le tai pe alea bune? Mergi inapoi intra in apa si daca faza se repeta raspunde 2 in minus.
Ajunge tipul la lac, intra sa faca baie si simte iar mana , aude iar vocea care intreba:
– 4 in plus sau 4 in minus?

Bancul este o poveste foarte scurtă, reală sau imaginară cu un final surprinzător și foarte amuzant. Bancurile pot avea rolul unui tratament scump, cu același efect: descrețesc frunțile, și sunt un plăcut subiect de discuție la o întâlnire de orice gen.
Bancurile sunt legate de socializare, ele se spun într-un grup. „Nașterea” lor e legată de natura umană care simte nevoia de a exprima îndoieli, probleme, respectiv argumente, opinii ce sunt încorporate în această producție.