Mircea Radu, despre boala de care suferă. „M-am aşezat în pat, pe spate, aşteptând cu ochii deschişi ameţelile şi amorţeala”

0
14687
Mircea Radu suferă de o afecţiune de care mulţi români suferă. Recent, prezentatorul le-a povestit fanilor pe blogul său o întâmplare cu privire la boala care îi face nopţile albe, spondiloză cervicală.
„Noapte grea, cu somn întrerupt din cauza spondilozei cervicale de care sufăr. Am coborât în bucătărie şi am umblat în raftul cu medicamente – ştiam unde e dar nu m-am uitat în el niciodată – am găsit pastile de toate felurile, mici, rotunde, lunguieţe, colorate pentru afecţiuni care nu mi-ar fi trecut prin cap că există. Şi un plasture pe bază de ardei iute;  cum ar fi să îl iau cu mine şi să-l înmoi în ciorbă la un restaurant?…
Era linişte, vecinii dormeau şi câinii lor şi canarii lor şi pisicile lor toate. Cerul era senin, cu stele, o lună şi un avion ce pâlpâia în drumul lui spre vest, Paris-London-New York, cum scrie pe sticluţele de parfum. Mi-a venit să beau un pahar de vin; aveam o sticlă deshisă deja, cu un cabernet sauvignon profund şi catifelat şi să ascult River Is Waiting a domnului John Fogerty dar am renunţat la ambele; nu avea niciun sens, durerea nu mi-ar fi trecut.
Am înghiţit paracetamol cu apă de la robinet – ”s-o laşi să curgă mai mult dacă vrei mai rece” am auzit în minte vocea asta familiară, de demult, din copilăria mea… M-am aşezat în pat, pe spate, aşteptând cu ochii deschişi ameţelile şi amorţeala pentru că, din ce am citit, spondiloza nu vine nicidată singură”,  a scris pe blogul personal.