Aproape toata lumea a auzit de celebrii Stan si Bran,dar putini stiu ca Stan nu a participat la inmormantarea lui Bran.Iata aici motivul:

0
1995

Stan şi Bran rămân cel mai puternic duo al comediei, devenind repere cinematografice. Bran, pe numele lui adevărat Oliver Hardy, a fost „mintea limpede” a perechii cinematografice.

Fraza legendară „This is another nice mess you’ve gotten me into! (Asta e o altă încurcătură în care m-ai băgat)” simbolizează relaţia celor două personaje care devin din cei mai buni prieteni nişte nesuferiţi care se şicanează tot timpul.

Hardy şi Laurel nu puteau realiza individual ceea ce au făcut împreună.
„Lumea este plină de Laurel şi Hardy. Există mereu prostănacul căruia nu i se întâmplă nimic rău niciodată şi deşteptul care este, de fapt, mai prost ca prostănacul, doar că el nu ştie.”, a descris Oliver sursa inspiraţiei lor.

Pasionat de golf, Hardy obişnuia să instaleze un miniteren de golf lângă platourile de filmare, unde fugea în fiecare pauză. Stan a glumit într-un interviu spunând că golful este singurul „obicei prost” pe care prietenul său îl are.

Motivul pentru care Stan a refuzat să meargă la înmormântarea lui Bran

Cuplul Stan şi Bran s-a despărţit când a murit Oliver, la vârsta de 65 de ani, în 1957, după ce a suferit două infarcturi.

„Lumea a pierdut un geniu al comediei, iar eu mi-am pierdut cel mai bun prieten.”, a spus Stan după 35 de ani de prietenie. Devastat, n-a fost prezent la înmormântarea prietenului său, spunând că „Babe (Oliver – n.r.) ar înţelege”.

După moartea actorului, el a spus că nu va ma juca fără prietenul lui, şi s-a ţinut de cuvânt.

Comedian până la capăt Stan Laurel (născut în 1890), băiatul unui actor şi director de teatru, a început să joace de la vârsta de 16 ani. A străbătut America, din 1910 până 1913, cu o companie de vodevil, fiind şi dublura lui Charles Chaplin.

Abia în 1919 îl întâlneşte pe Oliver Hardy cu care joacă în filmul „The Lucky Dog”. Cuplul de pe marele ecran se va reîntâlni în 1926 şi va rămâne împreună pentru următorii 30 de ani.

Stan Laurel, scenaristul şi regizorul scenelor cu cei doi, a fost dintotdeauna forţa creativă a cuplului. Când Oliver era întrebat despre ceva, îndrepta degetul către Stan, spunând: „Întrebaţi-l pe Stan. El ştie”. Laurel lucra noaptea la scenarii şi la editarea lor.

Laurel a fost una dintre puţinele celebrităţi care şi-au lăsat numărul de telefon în cartea publică de telefoane. Ultimii ani ai vieţii i-a petrecut primind vizitatori, răspunzând scrisorilor fanilor şi vorbind la telefon.

Cu câteva minute înainte să moară, la 23 februarie 1965, i-a spus asistentei care avea grijă de el că nu i-ar displăcea să schieze în momentul acela. Sora medicală i-a spus că nu ştie că este schior. „Nu sunt. Dar aş prefera să schiez în loc să stau aici să băgaţi ace în mine”.

A murit la 75 de ani. Pe epitaful acestuia scria: „Dacă plângi la înmormântarea mea, n-am să mai vorbesc cu tine niciodată”.

“Lumea este plină de Laurel şi Hardy. Există mereu prostănacul căruia nu i se întâmplă nimic rău niciodată şi deşteptul care este, de fapt, mai prost ca prostănacul, doar că el nu ştie.”